Transgender Ouderen

Er is een nieuwe Facebook pagina in de lucht nml "Transgender Ouderen" deze pagina is een initiatief van de mensen achter de website www.Roze50plus.nl en Empowerment Foundation, met als doel een boek uit te brengen: "Transgender Ouderen, verhalen van levensbelang"

Hieronder de uitleg en motivatie van de pagina zelf. Wat een mooi initiatief, heel veel succes toegewenst namens Transhealth!

Transgender ouderen

Transgender is een containerbegrip voor mensen die zich niet, of niet helemaal, thuis voelen in de geslachtsrol die past bij de uiterlijke geslachtskenmerken van hun geboorte. Zo zijn er mannen voor wie het toereikend is om af en toe, maar wel vaak in het verborgene, vrouwenkleding aan te trekken. Maar er zijn ook transgenders die zeer beslist vinden dat zij in het verkeerde lichaam zijn geboren en om die reden hoe dan ook naar dat geslacht over willen gaa...n. Er zijn ook mensen die ergens tussen deze beide uitersten in zitten. Zo zijn er mannen die als vrouw leven, maar geen geslachtsaanpassing willen of kunnen ondergaan. Kortom, een zeer diverse groep mensen waar helaas nog veel vooroordelen over bestaan. Het is een onbekende groep die veel te vaak te maken krijgt met onbegrip, pesterijen en geweld. En daar willen wij wat aan doen!
Hoe?
Door hun levensverhalen op te tekenen en die te delen met de rest van de wereld! Hierdoor krijgen transgenders niet alleen stem en gezicht, maar draagt het project bij aan meer kennis en begrip voor transgender ouderen. Onbekend maakt onbemind, dat geldt zeker voor deze groep mensen…
In dit project , werken we samen met mensen uit de Transgender Community, TNN, Uitgeverij Xanten en schrijfster/fotograaf Eveline van de Putte. Zij maakte eerder het veel besproken Stormachtig Stil, levensverhalen van Roze ouderen.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0