Met Gym Dordrecht in de krant

Vorige maand hadden we het in ons artikel over het trainingsprogramma en de mogelijkheden voor Transgenders die GYM Dordrecht biedt.

Sporten is gezond voor iedereen, dus ook voor ons. En zeker als je in transitie bent, kun je veel voordelen halen uit een goede gezondheid en zijn er specifieke oefeningen waarmee je de secundaire geslachtskenmerken van mannen of vrouwen mee kunt accentueren.

Veel van ons voelen zich belemmerd om als zichzelf naar een sportschool te gaan en soms word er zelfs nog met onbegrip en zelfs op een discriminerende manier gereageerd op transgenders. Bij Gym Dordrecht vonden ze dat dit anders moet en daarom werd door de eigenaar van de sportschool Robert van Boxel en personal trainer Angeliek Bras de samenwerking gezocht met Transhealth. Wij waren door Angeliek uitgenodigd om een specifieke training bij te wonen en natuurlijk zijn we daarop ingegaan. Diana is in November langs geweest om de sfeer te proeven en heeft een training van Angeliek gekregen.

In de sportaccommodatie hangt een positieve en ongedwongen sfeer. De ruimte is schoon, overzichtelijk en er zijn afzonderlijke kleedkamers met douche, toilet en zonder genderlabels! Helemaal goed dus!!! 

In de trainingsruimte wordt je inderdaad (zoals in het vorige artikel ook al stond) geprikkeld door de foto's en teksten aan de wand, om jezelf uit te dagen en je grenzen op te zoeken. Dit werkt in combinatie met de erg fijne en persoonlijke coaching van Angeliek super motiverend. En ja, als beloning heb je daarna gewoon een aantal dagen flink spierpijn, wat altijd een gevoel van voldoening geeft.

 

Onze ervaring met de personal training was dus zeer goed te noemen en de oefeningen die gedaan werden (in dit geval door Diana) waren ook echt gericht op de gewenste resultaten. Dat heeft ze de dagen erna absoluut zelf gevoeld....

Nou was dit een personal training en die is zoals het woord als zegt; persoonlijk. Sommigen van ons hebben daar behoefte aan, terwijl anderen liever een groepsles zouden volgen. Nou, dat kan natuurlijk ook. Check hiervoor de website van Gym Dordrecht: www.gymdordrecht.nl of neem contact op met Angeliek: angeliekpbc@gmail.com

 

Overigens is dit topinitiatief ook bij de pers niet onopgemerkt gebleven en enkele weken na onze persoonlijke ervaring met het trainingsprogramma werden Angeliek en Diana door het AD benaderd voor een interview over dit unieke concept. Onderstaand het 2 pagina's tellende artikel uit de Zaterdag editie van 29 November j.l.