Diversiteitscafé "United" Dordrecht verhuist naar DOOR

Transhealth.nl zet zich in Dordrecht en omgeving alweer enkele jaren actief in voor transgenders en holebies en streeft daarbij naar meer zichtbaarheid en maatschappelijke acceptatie. Vanuit dat motief hebben we sinds 2014 het Diversiteitscafé "United" Dordrecht opgericht. Een maandelijks Café waar de deur voor iedereen met een open mind open staat.

Tot aan Januari 2016 hebben we dit altijd mogen doen in Café de Sleutel, een locatie die ons vrijblijvend ter beschikking werd gesteld door een lokale horeca ondernemer. Nóóit hebben wij één cent subsidie of een gram waardering gekregen van de gemeente Dordrecht (die notabene Regenboogstad is), maar dat ter zijde.

Omdat het diversiteitscafé niet voor niets deze naam heeft gekregen, ontstond er na verloop van tijd behoefte aan uitbreiding van hetgeen we in "De Sleutel" konden bieden. En Transhealth zou Transhealth niet zijn, als we daar niet mee aan de slag zouden zijn gegaan.

Dingen gaan zoals ze gaan en vaak ook niet zonder reden, dus met doorzettingsvermogen en goede wil (en ook zeker niet zonder de inzet van Erica de Winter) hebben we contact gelegd met DOOR.

Wat is DOOR? DOOR is fun, laagdrempelig, muziek, dans, cultuur, kunst, poëzie, filosofisch en vooral voor iedereen!!! En daarom dus helemaal geschikt om daar voortaan ons Diversiteits-café te houden en een heleboel nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Een nieuw concept met veel meer mogelijkheden. Wij hebben altijd gestreefd en gestreden voor volledige integratie van transgenders en holebies in de maatschappij en dat blijven we ook altijd doen. Het is daarom jammer om telkens te moeten constateren dat op dat vlak deze groepen zelf soms ook bijdragen aan de hokjescultuur, door zichzelf af te zonderen. Wij willen graag de boel echt opengooien, toegankelijk voor iedereen en diversiteit zichtbaar maken zonder labels te plakken. Dit alles in een omgeving waarin iedereen werkelijk zichzelf kan zijn en welkom is.

Of je nu al weet wie je bent of nog op zoek bent naar je eigen identiteit, je bent welkom bij ons. Neem oude vrienden mee, ontmoet nieuwe mensen en maak nieuwe vrienden! Deze avonden zijn er voor jou en voor iedereen die zich betrokken voelt en bij wilt dragen aan een verdraagzame, prettige, veilige en diverse maatschappij, waarin iedereen met respect voor elkaar samenleeft. Daarom gaan we DOOR! 

 

WAAR IS DOOR?

 

Cultureel Centrum Door vindt je in de langste en leukste winkelstraat van Nederland aan de Voorstraat 142-144, 3311ES in Dordrecht (zie googlemaps onderaan de pagina voor een routebeschrijving)

 

WANNEER GAAN WE NAAR DOOR?

 

Zoals altijd blijven de door Transhealth.nl georganiseerde café avonden van Diversiteitscafé "United" Dordrecht plaatsvinden op iedere 2e Zaterdagavond van de maand van 20:00 - 00:30

Onze eerste avond in DOOR zal zijn op 13 Februari a.s.

Komen dus!!!

En verder kun je voor allerlei activiteiten bij DOOR terecht, check hiervoor de agenda die in de slideshow hieronder voorbijkomt. de website  www.doordordrecht.nl of de facebookpagina van DOOR: