LIFESTYLE / MODE

De Enquete is gesloten, nu wachten op de resultaten....(Durf jij overal jezelf te zijn?)

Nederland staat internationaal bekend als een uiterst tolerant land, waar voor iedereen gelijke rechten gelden en niemand gediscrimineerd mag worden op basis van ras, afkomst, geslacht, seksuele voorkeur, leeftijd, kortom, niemand dus! Ook hebben wij altijd voorop gelopen in de strijd voor wereldwijde gelijke rechten, acceptatie en emancipatie van holebies en de laatste jaren ook van de transgenders. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met deze groepen in ons eigen land. Amsterdam was ooit de gay capitol van de wereld, maar nergens komt in ons land zo veel geweld voor tegen holebies en transgenders als in onze hoofdstad. Hoe komt dat? En hoe veilig ben je en voel je je in ons land als je openlijk tot een van deze groepen behoord. En nog dichterbij, hoe is het daarmee in je eigen straat, wijk, woonplaats en gemeente gesteld. Steeds vaker komen er verhalen naar buiten van mensen die weggepest worden uit hun eigen leef- en werkomgeving. En helaas wordt naast verbaal geweld ook fysiek geweld niet geschuwd als men z'n ongenoegen over iemands uiterlijk en manier van leven wilt uiten. De maatschappij verhard zich en groepen komen met steeds meer fanatisme tegenover elkaar te staan. Een zorgelijke ontwikkeling...

Veel gemeenten hebben ten aanzien van holebies en transgenders afspraken met de overheid gemaakt mbt het maken van een goed lhbt-beleid, hiervoor ontvangen zij ook subsidies. Echter veel van deze gemeenten dragen dit totaal niet openlijk uit en zijn onzichtbaar en vaak ook onbereikbaar voor hun eigen holebi en transgender bevolking.

 

Hoe is dat eigenlijk bij jou? Hoe veilig voel jij je in jou leefomgeving?

Denk je überhaupt na over je veiligheid; loop je als homo of lesbienne gewoon overal hand in hand met je partner en als je elkaar zoent denk je daar dan van tevoren over na?

En als je transgender bent, met nog niet helemaal de juiste uiterlijke kenmerken die bij je horen; ga jij dan overal als jezelf naar toe of denk je hier vooraf altijd over na?

Voor velen zijn dit waarschijnlijk herkenbare vragen en dat is dus eigenlijk een slecht teken.

 

TNN laat nu onderzoeken hoe deze situatie voor de transgenders is in Nederland.

Op hun Facebook pagina heeft Platform Transgender Info (voormalig TNN: Transgender Netwerk Nederland) een enquête ism Transvisie geplaatst en een oproep gedaan aan de leden om deze in te vullen.

Er zijn al vaker onderzoeken geweest naar het veiligheidsgevoel van holebies, maar nog niet eerder specifiek onder transgenders. Doe dus mee als je transgender bent, dit gaat ons allemaal aan!


 

DOE MEE MET DE ENQUETE !!!

De Enquetelink werkt niet meer!

De sluitingsdatum was 28-09.


BEKIJK OOK: